شیرپوینت چیست
با رشد روز افزون استفاده از تکنولوژی و فن آوری در سازمانها و شرکت ها، سازمانها در فکر ابزاری برای ارتباط اطلاعات داخلی سازمان با بیرون سازمان بر روی یک بستری ساده و قابل انعطاف و همچنین ابزاری برای مدیریت تعاملات داخل سازمانی و مدیریت منابع و مستندات داخل سازمانی بودند که مایکروسافت نسخه ای از نرم افزار شیرپوینت امروزی را برای حل بسیاری از آن مشکلات با رویکرد مدیریت ارتباطات سازمانی و مدیریت منابع و مستندات سازمانی ارائه نمود که این محصول علاوه بر سادگی و انعطاف با مجموعه Microsoft Office یکپارچه نیز بود و می توانست به بسیاری از نیاز های سازمان ها پاسخ دهد.
به صورت خلاصه می توان گفت شیرپوینت یک پلتفرم تحت وب است با قابلیت های مدیریت محتوا و مستندات، مدیریت ارتباطات سازمانی، ایجاد سایت و تولید و نمایش داشبوردهای مدیریتی که دارای محیطی با قابلیت توسعه و سفارشی نمودن است.
شیرپوینت:
- ابزار پیاده سازی هوش تجاری
- یک موتور جستجوی قدرتمند است.
- یک زیرساخت قدرتمند شرکت مایکروسافت می باشد.
- زیرساختی خوب برای طراحی فرم و گردش کارها می باشد
- محیط ایده آل برای تعامل افراد، تیم ها و سازمان ها می باشد.
- محیطی که به عنوان نسخه سرور از مجموعه مایکروسافت آفیس معرفی شده است.
- مقصدی برای ذخیره سازی، به اشتراک گذاری، نسخه گذاری و نگهداری سوابق فایل ها، محتویات و اطلاعات تولید شده می باشد.
- در طی 12 سال طول عمر خود بسیاری از رقبای خود را پشت سر گذاشته و در هر نسخه ایده های جدیدی را به دنیای نرم افزار اضافه نموده است.
تاریخچه شیرپوینت
شیرپوینت اولین بار در سال 2001 متولد شد و تا سال 2013 پنج نسخه از این زیرساخت قدرتمند توسط شرکت مایکروسافت ارائه شده است. هر نسخه جدید از شیرپوینت، توانایی های بیشتری داشته و پاسخ کامل تری را به نیازمندی های کسب و کار در سازمان ها ارائه نموده است. روند توسعه و کارآمدی ابزارهای شیرپوینت و همچنین ارتباط و یکپارچگی آن با سایر نرم افزارها و زیرساخت ها ، دلیل اصلی انتخاب آن به عنوان یکی از زیرساخت های اصلی سازمان توسط مدیران موفق بوده است. طبق آمار ارائه شده توسط شرکت مایکروسافت روزانه بیست هزار نفر به کاربران شیرپوینت اضافه می شود. تا کنون بیش از 100 میلیون کاربر در حال استفاده از شیرپوینت هستند.
منابع
سایت مایکروسافت:
http://office.microsoft.com/en-us/microsoft-sharepoint-collaboration
ویکی پدیا:
http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_SharePoint
SharePoint Academy in LinkedIn :
http://www.linkedin.com/groups/SharePointAcademyir